Interna medicina

Interna medicina

Interna medicina je ključna grana medicine koja se posvećuje preventivi, dijagnostici i lečenju raznolikih oboljenja kod odraslih pacijenata. Grane interne medicine su: endokrinologija, kardiologija, pulmologija, gastroenterologija, reumatologija, alergologija, hematologija, nefrologija i onkologija.

Internističke usluge

Grupe internističkih usluga koje pružamo.

Kardilogija

Kardiologija

Kardiovaskularna oboljenja srca i krvnih sudova postaju glavni uzrok oboljevanja i smrtnosti u našoj zemlji. Svedoci smo sve većeg broja oboleleih i smanjenja granice za nastanak ove bolesti. Svemu tome pre svega doprinosi način zivota i ishrane, svakodnevni stres, pušenje, kao i nasledna komponenta.

Endokrinologija

Endokrinologija

Endokrinologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem endokrinih žlezda i hormona koje oni luče. Hormoni kontrolišu veliki broj osnovnih funkcija organizma – rast, regeneraciju tkiva, metabolizam, prilagođavanje stresu, razmnožavanje, gustinu kostiju, razvoj mozga, emocija i brojne druge funkcije. Pravovremeno otkrivanje poremećaja u radu endokrinih žlezda je važno za koordinisano funkcionisanje organizma.

Gastroenterologija

Gastroenterologija

Pregled gastroenterologa, kao i gastroskopija i kolonoskopija su nezamenljive dijagnostičke metode u otkrivanju, lečenju i praćenju bolesti digestivnog trakta.

Hematologija

Hematologija

Pregled specijaliste hematologa se obavlja u cilju dijagnostike urođenih i stečenih poremećaja krvi, poremećaja zgrušavanja krvi i malignih bolesti krvi.

Pulmologija

Pulmologija

Pacijentima koji imaju simptome poput otežanog disanja, bola prilikom disanja u predelu grudnog koša, gušenja kao i osećaja nedostatka vazduha, kašalj, iskašljavanje, hrkanje poželjno je da zakažu pregled kod pulmologa.

Reumatologija

Reumatologija

Reumatske bolesti predstavljaju skup različitih bolesti čiji su zajednički simptomi: upalni proces, otok i bolovi u zglobovima, mišićima, tetivama kao i smanjena pokretljivost. Ne postoji lek koji leči uzrok bolesti, ali se upotrebom lekova, izbalansirane dijete, određene fizičke aktivnosti i relaksacionim metodama bolest može držati pod kontrolom i poboljšati kvalitet života. Proučavanjem reumatskih bolesti i njihovim lečenjem bavi se reumatologija.

kontakt
Zakažite pregled kod nas.
Uspešno ste poslali poruku.

Molimo, unesite ime i prezime.

Molimo, unesite validan broj telefona.

Molimo, unesite validnu mejl adresu.

Molimo, unesite vrstu pregleda.

Klinika