Kardiologija

Kardiologija

Kardiovaskularna oboljenja srca i krvnih sudova postaju glavni uzrok oboljevanja i smrtnosti u našoj zemlji. Svedoci smo sve većeg broja obolelih i smanjenja granice za nastanak ove bolesti. Svemu tome pre svega doprinosi način zivota i ishrane, svakodnevni stres, pušenje, kao i nasledna komponenta.

Kardiologija
Stručni tim

Stručni tim:

Dr Milan Kitanović, internista-kardiolog;

Dr Milena Šimić, internista-kardiolog;

Opis usluge

Da bi na vreme sprečili nastanak ovih oboljenja vrlo je bitno uraditi preventivni kardiološki pregled jednom godišnje, jer odsustvo simptoma ne znači uvek i odsustvo bolesti. Mnoge kardiološke bolesti mogu dugo biti neprepoznate od strane obolelog tj. dugo se mogu dobro podnositi bez ikakvih tegoba.

Takođe nezaobilazan segment su i laboratorijske analize gde se može utvrditi postojanje šećerne bolesti, malokrvnosti, povećanja masnoća u krvi, oštećenja bubrežne funkcije, poremećaj u radu štitne žlezde i druge bolesti.

Nakon svih obavljenih pregleda stiče se slika trenutnog stanja Vašeg srca, postavlja dijagnoza, pravi plan daljeg lečenja i daje odgovarajuća terapija.

Pregledi

U našem centru možete uraditi kardiološki pregled u koji spada:

  • klinički pregled
  • EKG
  • Ultrazvuk (UZ) srca

Ukoliko se kliničkim pregledom otkriju nepravilnosti u radu srca potrebno je dodatno uraditi :

  • test opterećenja srca
  • Holter
  • EKG

Opis pregleda ili procedure je informativnog karaktera i zavisi od opšteg stanja pacijenta i individualne istorije bolesti. Za detaljne informacije zakažite konsultacije sa lekarom.

Gastronimija Gastronimija
kontakt
Zakažite pregled kod nas.
Uspešno ste poslali poruku.

Molimo, unesite ime i prezime.

Molimo, unesite validan broj telefona.

Molimo, unesite validnu mejl adresu.

Molimo, unesite vrstu pregleda.

Klinika