Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvuk je neinvazivna dijagnostička metoda, pregledi su jednostavni, brzi i bezbolni. Mogu se uraditi odmah kad je to potrebno. U našem centru možete uraditi sledeće vrste pregleda ovom metodom.

Ultrazvučna dijagnostika
Stručni tim

Stručni tim:

Dr Vladan Šimić, radiolog;

Dr Nada Lazović, radiolog;

Dr Biljana Ilić, radiolog;

Pregledi
Utrazvuk abdomena i male karlice
Ovom metodom se pregledaju sledeći abdominalni organi: jetra, žučna kesa, pankreas, bubrezi, slezina, mokraćna bešika, prostata, materica, jajnici. Pregled je jednostavan, neškodljiv i predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju oboljenja abdominalnih organa. Da bi se obavio ovaj pregled pacijent ne treba da jede i pije 2 sata pre pregleda. Za pregled male karlice potrebno je da pacijent na pregled dođe sa punom mokraćnom bešikom.
Ultrazvučni pregled štitne žlezde
Patološke promene štitne žlezde se jednostavno i efikasno otkrivaju ovom metodom. Ultrazvučni pregled štitne žlezde uz laboratorijske nalaze hormona, kao i uz pregled endokrinologa i endokrinog hirurga predstavlja pouzdanu metodu za otkrivanje oboljenja i praćenje dejstva terapije.
Kolor dopler magistralnih krvnih sudova
Ultrazvuk je široku primenu našao u morfološkom i funkcionalnom ispitivanju stanja krvnih sudova. Ovaj pregled omogućava prikaz strukture krvnog suda i funkcionalnih svojstva cirkulacije. Zahvaljujući velikom broju informacija koje pruža, neinvazivnosti i mogućnosti čestih kontrola, ova metoda je postala nerazdvojni deo dijagnostike cerebrovaskularnih oboljenja i oboljenja perifernih krvnih sudova i aorte. Ultrazvučnim pregledom arterija se otkriva postojanje ateromatoznih plakova i procenat suženja krvnog suda plakom. Kolor dopler metodom se meri brzina proticanja krvi kroz arterije i određuje da li je dotok u pojedina tkiva i organe dovoljan. Ovim pregledom se dijagnostikuju i druga oboljenja krvnih sudova kao što su aneurizme, tromboflebitisi i flebotromboze.
Ultrazvučni pregled mekih tkiva
Ultrazvuk je našao svakodnevnu siroku primenu u otkrivanju patoloških supstrata u mekotkivnim strukturama čitavog tela tako da danas predstavlja inicijalnu metodu u svim dostupnim regijama.
Utrazvuk dojki
Ultrazvuk je našao značajnu primenu u dijagnostici oboljenja dojke. Preporučuje se svim ženama da nakon 30 godine života redovno kontrolišu dojke, što znači da je minimalno potrebno jednom godišnje uraditi ovaj pregled. Uz samopregled dojki i ultrazvuk dojki može se na vreme otkriti eventualno postojanje patoloških promena što pojednostavljuje i olakšava lečenje.
Ultrazvučni pregled testisa
Ultrazvučni pregled testisa je jednostavan i brz pregled koji sa velikom sigurnošcu otkriva eventualne ciste, tumore i druga oboljenja testisa. Za ovaj pregled nije potrebna priprema.
Ultrazvučni pregled dečijih kukova
Razvojni poremećaj kuka - displazija kuka ili urođeno iščašenje kuka je relativno čest poremećaj u razvoju deteta koji se javlja u prvih 12 meseci razvoja. Preporuka Svetske Zdravstvene Organizacije pedijatara je da se na svaka 3 meseca u prvoj godini života uradi eho kukova kako bi se na vreme sprečilo razvijanje razvojnog poremećaja.
Gastronimija Gastronimija
kontakt
Zakažite pregled kod nas.
Uspešno ste poslali poruku.

Molimo, unesite ime i prezime.

Molimo, unesite validan broj telefona.

Molimo, unesite validnu mejl adresu.

Molimo, unesite vrstu pregleda.

Klinika