Hirurgija

Hirurgija

U našem centru su Vam na raspolaganju usluge specijalističkih pregleda opšteg hirurga, maksiofacialnog hirurga i dečijeg hirurga.

Hirurgija
Stručni tim

Stručni tim:

Dr Zoran Antonović, hirurg;

Dr Nebojša Majstorović, maksiofacialni hirurg;

Dr Zoran Romandić, dečiji hirurg;

Opis usluge

Pregled lekara specijaliste opšte hirurgije predstavlja detaljan pregled pacijenta radi prevencije, dijagnostike i lečenja akutnih i hroničnih hirurških stanja. 

Opšti (abdominalni) hirurzi se najpre bave hirurgijom gastrointestinalnog trakta, počevši od hirurgije jednjaka, preko želuca, duodenuma, potom intervencije na jetri i žučnim putevima, uklanjanje žučne kese, operacije slezine, pankreasa, slepog creva, kile/bruha, tankog i debelog creva, do operacije hemoroida. Pored toga opšti hirurzi bave se i ušivanjem i previjanjem rana, uklanjanjem manjih masnih kolekcija na koži trupa, saniranjem povreda trupa.

Pregled opšteg hirurga se može zakazati i po indikaciji dermatologa radi uklanjanja kožnih promena na trupu, kod potrebe za hirurškim tretmanom uraslog nokta na stopalu, saniranja lakših povreda i posekotina na telu, ušivanja i previjanja rana.

Dečija hirurgija je grana kliničke medicine i oblast hirurgije koja se bavi proučavanjem i lečenjem bolesti dečjeg uzrasta koje se moraju lečiti radom ruku dečjeg hirurga i primenom specifičnih mehaničkih sredstava (instrumenata).

Naime, između hirurgije odraslih i dečije hirurgije postoje mnoge razlike, koje se zasnivaju na specifičnostima u funkciji organizma deteta u odnosu na organizam odraslih. Razlike su više izražene što je dete mlađe. Najizraženije su kod novorođenčeta (prvi mesec života) i odojčeta (prva godina života).

U našem centru Hipokrat Čačak na raspolaganju su vam usluge stručnjaka iz oblasti dečije hirurgije.

Maksilofacijalni hirurg je specijalista u čiju delatnost spadaju oboljenja poglavine, lica i vrata. Povrede koštanih i mekih tkiva, infekcije i tumori zbrinjavaju se u okviru ove hirurške discipline. Urođeni ili stečeni defekti lica i vilica, rascep usne i nepca, te različita oboljenja pljuvačnih žlezda i temporomandibularnog zgloba takođe ulaze u domen maksilofacijalne hirurgije.

Gastronimija Gastronimija
kontakt
Zakažite pregled kod nas.
Uspešno ste poslali poruku.

Molimo, unesite ime i prezime.

Molimo, unesite validan broj telefona.

Molimo, unesite validnu mejl adresu.

Molimo, unesite vrstu pregleda.

Klinika